Світ
17 лютого 2021
У США 90-річна жінка пройшла пішки 10 кілометрів по снігу, щоб отримати вакцину проти COVID-19
Френ Голдман вирішила піти у клініку попри негоду, вийшовши з дому більш як за годину до прийому у лікаря.
news-image
90-річна Френ Голдман із Сіетла пішки подолала 10 кілометрів, щоб отримати вакцину проти COVID-19. Їй довелося йти по 30-сантиметровому шару снігу, щоб дістатися до лікарні.

Про це пише Громадське.

Так, спершу Голдман довелося докласти дуже багато зусиль, щоб записатися на вакцинацію проти коронавірусу: 

«Я дзвонила, щоб записатися на вакцинацію всюди, де можна, щоранку, кожен день і моніторила онлайн-запис ночами».

Коли жінці це вдалося, вона домовилася про вакцинацію о 9:10 ранку. Однак ще за день до того Голдман помітила, що насувається буря та падає сніг. Вона вирішила зробити пробну вилазку, і, пройшовши частину шляху, зрозуміла, що впорається.

Коли настав день вакцинації, на вулиці вже було близько 30 сантиметрів снігу. Однак Голдман вирішила піти у клініку попри негоду, вийшовши з дому більш як за годину до прийому у лікаря. Як потім жінка розповіла The Seattle Times, ця подорож була нелегкою: дорога замерзла та вкрилася великою кількістю снігу.

Зрештою похід Голдман закінчився успішно: вона подолала 5 кілометрів до лікарні, і ще стільки ж — назад.

«Я знала, наскільки далеко це було, я знала, скільки часу це займе для мене. Якби він (шлях — ред.) був коротший, я була би щасливішою. Але я зробила це», — резюмувала жінка.

За даними Центру системних досліджень при Університеті Джонса Гопкінса, у США зафіксували вже 27,7 мільйона випадків коронавірусу, понад 488 тисяч із них завершились летально.

За даними Bloomberg, уже більш як 12% американців отримали щонайменше одну дозу вакцини проти COVID-19, а 4,7% — дві дози. У країні затверджені до використання два препарати: Pfizer/BioNTech і Moderna.

 

Як стало відомо, вакцина від Covid-19 не забезпечує повний або негайний захист, а це означає, що заразиться і отримати позитивний результат тесту на вірус після вакцинації все ще можливо. За даними Центрів США по контролю і профілактиці захворювань, для того, щоб вакцина подіяла, потрібно від декількох днів до декількох тижнів. Тому ви можете отримати позитивний результат ще до того, як спрацює вакцина.

До речі, нещодавно з’явилося відразу кілька досліджень, які стверджують, що коронавірус викликає безпліддя у чоловіків. Коронавірус вражає яєчка, погіршуючи якість сперми і підвищуючи ризик розвитку безпліддя. Можливо на це впливає тривала лихоманка, яка є одним із симптомів захворювання.

За словами лікаря Тараса Жиравецького, цей вірус як несподівано з‘явився так і несподівано зникне. Медик радить насолоджуватись тим що ми маємо тут і зараз. Ми насправді маємо дуже багато цінного поруч і тільки такі часи змушують нас оцінити те що ми не помічаємо.