Суспільство
18 лютого 2021
«Слуги» можуть залишити українців без Google і Facebook - Володимир Горковенко
Верховна Рада прийняла за основу законопроект про податок для IT-компаній.
news-image

Популярний український блогер і політтехнолог Володимир Горковенко написав на своїй сторінці в Facebook про те,  що «слуги народу» можуть залишити українців без Google і Facebook. 

Вчора Верховна Рада прийняла за основу один законопроект. Якщо документ ухвалять у другому читанні, то великі іноземні IT-компанії, такі, як Google, Netflix і Facebook, будуть змушені платити в Україні податок в розмірі 20%. За розрахунками «слуг народу», тільки від сплати податку з надання рекламних онлайн-послуг, Україна може отримати 3 млрд гривень на рік.

За словами політтехнолога, вчора жителі Австралії вже залишилися без Facebook. Для них був заблокований доступ. Користувачі «Фейсбуку» за межами Австралії втратили доступ до матеріалів австралійських медіа. Це відповідь соцмережі на спробу змусити Facebook і Google платити австралійським ЗМІ за новинний контент.

Горковенко наголосив, що блокування відбулося тільки через спроби внести відповідний законопроект до парламенту. 

Це важливо розуміти українським законодавцям, які затіяли небезпечну «гру з вогнем».

Читайте також: Юрій Левченко: «Кличко полетів на «східняк» з усіма власниками фракцій Київради та їх представниками, аби «порішати»».

Як стало відомо, дві третини населення буде жити в містах до 2050 року, - сказано в прогнозі ООН. Про це пише блогер Сергій Дідковський. Щоб Києву стати повноцінним мегаполісом, йому потрібно як мінімум організувати швидку і надійну логістику всередині міста.

Читайте також:Тетяна Микитенко: «У 80-х в Києві ми приходили з татом в магазин, він говорив «Дайте цукор», а йому відповідали «Надо говорить сахар»»