Суспільство
18 лютого 2021
У Києві організували ходу пам'яті з вшануванням Героїв Небесної Сотні
Сьогодні в Києві вшановують подвиг Героїв Небесної Сотні й усіх борців, які віддали своє життя за незалежність України.
news-image

Перед початком ходи люди зібралися на Михайлівській площі. Раніше тут відбулася панахида за Героями Небесної Сотні.

Кореспондент Єдності провів пряму трансляцію цієї події.

Зазначимо, що у 2013–2014 роках саме Михайлівський собор став прихистком для мітингарів, а в дні Революції Гідності перетворився на польовий шпиталь.

Хода пройшла маршрутом: Михайлівська площа – вулиця Трьохсвятительська – Європейська площа – вулиця Грушевського – Кріпосний провулок – Інститутська – алея Героїв Небесної Сотні.

Для учасників заходу підготували лампадки, яку може взяти кожен охочий.

Люди сформували колону та розпочали рух під пісню "Плине кача". 

Сьогодні ми вшановуємо Майдан. Сьогодні ми прославляємо той внесок в наше державотворення, який вони зробили. Полеглим ми висловлуємо шану, а живим – подяку,– заявив один з організаторів заходу.

Учасники ходи поставили лампадки у пам'ятників Сергію Нігояну та Михайлу Жизнєвському.

Режим Януковича не зміг нас зламати, озброєний «Беркут» не зміг нас зламати, Росія не змогла нас зламати! Ми будемо йти далі та продовжувати подвиги Героїв Небесної Сотні, – заявив один з організаторів заходу.

Автівка з гучномовцем повернула на вулицю Банкову та прямує до Офісу Президента.

До слова запросили Ігора Гурика, батька Героя Небесної Сотні Романа Гурика.

Хочу звернутись до вас, до всього українського народу і до президента. Вчора Верховна Рада України визнала Революцію Гідності одним з ключових моментів державотворення. Сьогоднішній успіх є свідченням результативності тиску суспільства. Жодні наші зусилля не є марними. Ми повинні продовжувати тиснути на Зеленського з вимогою звільнити Андрія Єрмака, Олега Татарова та Руслана Демченка, – заявив Ігор Гурик.

На завершення учасники ходи залишили на воротах Офісу Президента банер з закликом звільнити Олега Татарова.

Нагадємо, сьогодні активісти "АвтоЄвросила" блокували Верховну Раду. Люди вимагали справедливого розмитнення автомобілів, ввезених з-за кордону. Український громадсько-політичний діяч Микола Коханівський заявив, що третій Майдан - це єдиний вихід. За словами Коханівського, влада, і теперішня, і попередня, якось неосяжно, маніакально хвора на жадібність, їхня мотивація - жадібність, їхнє гасло: після нас - хоч потоп.