Суспільство
23 лютого 2021
Батьків закликають перевіряти соцмережі дітей на прив'язку до «груп смерті»
Україну накрила хвиля самогубств серед підлітків: стрибають з вікон і ковтають пігулки.
news-image

Останнім часом почастішали трагічні випадки через подібних ігор, роликів в соціальних мережах, тому батькам варто бути особливо уважними до поведінки своїх дітей. 

Як уберегти дитину від ігор смерті

Психолог каже, що з дитинства батькам потрібно навчитися бачити в дитині особистість і сприймати його таким, яким він є, обговорювати з ним його провину і помилки, уникаючи фізичних покарань і встановлювати довірчі відносини. Також варто спостерігати за дитиною, розпитувати про справи в цілому і конкретно в разі зміни настрою.

Дуже важливий момент - дізнаватися у дітей, а що сьогодні вони побачили в Tik-Tok, ютубі, інстаграм і, телеграм-каналах, де є контент, який не поширюється в маси, але діти на нього підписані. Коли ми дізнаємося про небезпечні ігри, найкраще що ми можемо зробити, запитати: «Рідний мій, ти знаєш щось про гру «Біжи або помри»або «Синій кит», і дитина розповість. 

Коли дитина побачить, що дорослому можна довіряти і розповідати, обов'язково в майбутньому він буде приходити і показувати: «Мама, дивись, що мені прислали». Найбільша помилка батьків, коли вони дізнаються про небезпеку - вони виривають у дитини телефон, починають перевіряти, гортати особисті фото в галереї, тим самим порушуючи особисті кордону дитини. Такою поведінкою ми не викликаємо довіри у наших дітей», - каже Юлія Денисенко.

Читайте також: А тим часом в Зімбабве розпочали вакцинувати населення, в Албанії завершують, зато у нас «він же не краде»

Раніше ми писали, львів’янка створила альтернативу перуці для онкоодужуючих

Читайте також:«Якщо ти помреш, я помру разом з тобою»: як медсестра військового госпіталю бореться за життя доньки