Події
9 березня 2021
«Ні з'їзду суддівської нечисті» протест в Києві. Пряма трансляція
У громадськості єдиний заклик – не проводити з’їзду суддів до зміни правил добору членів ВРП і КСУ
news-image

В Києві біля "Президент Готелю" на вулиці Госпітальній відбувається акція проти обрання нових членів найвищого суддівського органу Вищої ради правосуддя та Конституційного Суду України.

Кореспондент Єдності перебуває на місці подій та проводить пряму трансляцію.

На місці чергують працівники правоохоронних органів. Люди прийшли з плакатами, які переважно були намальновані власноруч.

На одному з плакатів зобрачена людина, схожа на главу МВС України, Арсена Авакова.

Є люди, які виказують підтримку Сергію Стерненку. Також про Сергія Стерненка згадують спікери в своїх виступах.

Одним з організаторів та модератором заходу є Віталій Шабунін, голова правління громадської організації "Центр Протидії Корупції". Він розпочав акцію та передає слово іншим спікерам.

Виступи продовжують інші спікери. Вони наголошують на тому, що неприпустимо обирати суддів, які судили активістів Майдану, перешкоджали мирним зібранням під час Революції Гідності, виконували указівки влади Януковича та помічені у корупції.

Організатори акції попереджають про те, що якщо влада не буде помічати вимоги народу та правосуддя буде відсутнє, то рішення буде приймати вулиця. Після цього було оголошено про завершення акції, але люди залишаються на місці. З'явився кольоровий дим - запалили димові шашки.

Люди потороху починають розходитись. Організатори ввімкнули музику. Основний меседж акції - перезавантаження судової системи в України.

Кореспондент Єдності, що знаходиться на місці подій та проводить пряму трансляцію, підкреслює, що захід проходить мирно і жодних сутичок та заворушень немає. 

Також раніше ми повідомляли про марш за права жінок в Києві 8 березня

У Польщі перекинувся автобус з українцями: 6 людей загинуло, десятки постраждалих

МВС впроваджує систему Connect Pro для людей з порушенням слуху