Події
15 березня 2021
Головний санлікар України Віктор Ляшко захворів на коронавірус
Наразі він перебуває на лікарняному
news-image

Головний санітарний лікар України, Віктор Ляшко, захворів на COVID-19 на 13 день після щеплення вакциною CoviShield. Він пояснив, що захворів у той період, коли імунітет від щеплення ще не повністю сформований. 

Про захворювання він повідомив на своїй сторінці Facebook.

Отримав позитивний ПЛР на ковід Потрапив у той період, коли імунітет від щеплення ще не повністю сформований. Як показує аналіз даних клінічних досліджень, ефективність вакцини після одноразової стандартної дози становить 76% з 22 по 90 день. Рівень антитіл зберігається протягом цього періоду з мінімальним зниженням. У мене був лише 13 день після щеплення, коли з’явились симптоми, тому зрада відміняється. Але я впевнений, що саме завдяки вакцинації перебіг хвороби пройде без ускладнень і незабаром зможу повернутися до роботи!

, - зазначив він.

Нагадаємо, що головний санітарний лікар Віктор Ляшко 2 березня отримав щеплення проти COVID-19 вакциною CoviShield. Окрім нього щепилися міністр охорони здоров'я Максим Степанов та президент Володимир Зеленський.

На даний час Віктор Ляшко перебуває на лікарняному. 

Наразі перебуваю на лікарняному до: 1) відсутності клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів рахуючи з 10 дня від дати появи симптомів без лабораторного обстеження; 2) відсутності клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів рахуючи з 10 дня від дати взяття матеріалу (при позитивному результаті на COVID-19 методом ПЛР) без лабораторного обстеження; 3) відсутності клінічних проявів гострого респіраторного захворювання, за умови отримання одного негативного результату тестування методом ПЛР. P.s. шкода стало читачів ФБ, не все ж про Дубінського читати) жартую) Бережіться та не хворійте!

, - написав він про те, коли повернеться з лікарняного до роботи. Також головний санітарний лікар країни додав фото документу з позитивним результатом тесту на COVID-19.

Читайте також: В Києві відзначили День добровольця

В Україні дуже стрімко зростає в ціні хліб: і це не межа

У США 90-річна жінка пройшла пішки 10 кілометрів по снігу, щоб отримати вакцину проти COVID-19