Події
20 березня 2021
«Не чуєш? Побачиш!» Акція під ОПУ на підтримку Стерненка. Пряма трансляція
Свій день народження Сергій Стерненко зустрічає у в’язниці
news-image

Сергій Стерненко — український громадський діяч, відеоблогер. 20 березня йому виповнилося 26 років. В цей день під Офісом Президента України було анонсовано акцію на його підтримку з назвою "Не чуєш? Побачиш!". 

На Сергієвий день народження ми трохи посвяткуємо, запалимо і нагадаємо Президенту про його обов’язки перед народом України. Стартуємо на Банковій о 19:00.

, - сказано в анонсі акції.

Корепондент Єдності перебуває на місці подій і проводить пряму трансляцію.

Люди починають збиратись. Вхід у двір Офіс Президента вільний без перешкод правоохоронців.

Правоохоронців на початку акції було не багато. Після того, як двір Офісу Президента почав заповнюватись людьми, поліції та Нац гвардії стало набагато більше.

По вулиці Банковій протестувальники наклеїли багато тематичних наліпок. Плакати з такими самими гаслами люди розгортали на самій акції.

Людей дедалі стає все більше. Біля входу у двір Офісу Президента стоїть автівка з гучномовцями і налаштовують звук для виступів. Гучно грає музика.

Дівчата, що приймають участь в акції, тримають платат з написом "Де ти знайдеш такого ангела, як Аваков".

Буквально за півгодини двір Офісу Президента був заповнений людьми майже повністю. Кореспондент Єдності з місця подій передає, що стає навіть тіснувато, а люди й надалі підходять.

Офіс Президента України обклеюють наліпками та плакатами. Люди стоять з банерами. Починають палати файєри.

На підлозі багато червоної фарби. Стіни Офісу Президента розмалювали з балончиків з фарбою та облили червоною фарбою. Продовжують палати файєри.

Кореспондент передає, що підпалили табличку з написом "Офіс Президента України". Почали працювати пожежники і загасили полум'я. Після цього поліція почала відтісняти протестувальників від стін будівлі.

У вікна та балкони будівлі Офісу Президента України летять файєри та димові шашки. На балконах працюють пожежники, які гасять вогонь. Людей менше не стає. Гучно лунає музика. Скандують "Волю Стерненку" та "Зелю геть". Сутичок протестувальників та правоохоронців не було.

Наприкінці завершення акції кореспондент показала вікна пешого поверха будівлі, які були залиті червоною фарбою. Також розбили скло в дверях до будівлі. Весь перший поверх протестувальники размалювали написами та обліпили наліпками. Табличка на будівлі Офісу Президента України навіть горіла і її гасили пожежники.

Після цього майже впритул до будівлі запустили великий салют. Вибухи лунали приблизно на рівні четвертого та п'ятого поверхів. Поліція не втручається в ситуацію і не перешкоджає протестувальникам.

Читайте також: З політика в ITшника - Єгор Соболєв. Ексклюзивне інтерв'ю

В Києві відзначили День добровольця

Львів’янка створила альтернативу перуці для онкоодужуючих