Україна
24 березня 2021
Подробиці про смерть вакцинованої військової ЗСУ в Одеській області
Про смерть повідомила Одеська обласна державна адміністрація
news-image

23 березня о 17:20 в смт Чорноморському Лиманського району Одеської області померла військова. За інформацією командування медичних сил ЗСУ, 21 березня жінка отримала щеплення проти COVID-19. Протипоказань до введення вакцини у жінки не було.

Повідомляємо, що 23 березня в смт. Черноморське, Лиманського району, близько 17:20 жінка-військовослужбовець втратила свідомість на вулиці та, на жаль, померла до прибуття екстреної медичної допомоги, яку викликали перехожі. Медики прибули одразу після виклику та на жаль, констатували факт смерті. Повідомляємо, що жінка дійсно була вакцинована 21 березня 2021 року разом з особовим складом однієї з військових частин. В той же день, та ж мобільна бригада з вакцинації проти COVID-19, вакцинувала 120 людей. Всі ці люди почуваються добре. На жаль, у померлої були хронічні захворювання.

, - сказано в повідомленні. Також на сторінці попросили ЗМІ не робити передчасних висновків про причину смерті та не роздмухувати паніку серед населення.

Пізніше про офіційну причину смерті жінки повідомили в МОЗ України.

Причина смерті військовослужбовиці, яка померла у вівторок в Одеській області, – гостра серцево-судинна недостатність. У неї також встановлено атеросклеротичний кардіосклероз. Про це Міністерству охорони здоров’я (МОЗ) повідомили одеські лікарі, які робили розтин померлої.

, - розповіли на офіційній сторінці МОЗ України в facebook.

Як повідомили в Міністерстві охорони здоров'я, того самого дня з того самого флакону вакцини було щеплено ще дев'ятьох осіб.

За словами начальника медичної служби військової частини, де жінка проходила службу, станом на ранок 23 березня скарг на здоров'я вона не висловлювала.

Читайте також: Уряд заборонив виходити на вулиці без масок у «червоних» зонах

Глава МОЗ живе у величезній квартирі в центрі Києва та їздить на машині, як в англійської королеви

Нардеп Гео Лерос просить РНБО ввести санкції проти «Квартал 95» за співпрацю з країною-агресором