Iнтерв’ю
7 квітня 2021
ПВК Семенченка: фігурант справи зізнався, що готовий був інвестувати в компанію 300 000$
Він також заперечив будь-яку причетність до реєстрації приватної військової компанії у США
news-image

Підозрюваний у створенні та керівництві так званої приватної військової компанії Семена Семенченка Євген Шевченко зізнався, що готовий був інвестувати в цю компанію 300 000$, але не зробив цього через зірвані контракти з представниками державного департаменту Сполучених штатів Америки. Про це він заявив в інтерв’ю-програмі "Ти|Ви" з Сергієм Савінцевим на ютуб-каналі "Ednist".

"Я казав Семену (екснардеп Семен Семенченко – ред.), що це десь на рівні 200 000-300 000$. Більше у мене немає можливості інвестувати", - сказав Шевченко.
Він уточнив, що пропозиція йому надійшла від Семенченка та іншого інвестора з Казахстану Сергія Борисенка.

"Вони почали співпрацю, як я нещодавно дізнався, у березні, а мене запросили у серпні або вересні 2018 року. Тобто на той момент вони вже пів року співпрацювали, вони вже на той момент заснували цю компанію, вони вже на той момент відправляли людей у Польщу. Тобто мене запросили як другого інвестора, щоб збільшити капітал компанії", - заявив Шевченко.

Шевченко пояснив, що інвестувати був готовий лише після того, як у компанії з'явиться реальний контракт з державним департаментом США.

"Ми зустрічались з представниками ФБР та ЦРУ у Багдаді, Афганістані, Іраку у вересні, жовтні, листопаді 2018-го року. Попередня зацікавленість дійсно була. Планувалось, що ми будемо брати під охорону деякі об'єкти в Сирії, які були в зоні контрольованій американцями, а також обговорювалась охорону об'єктів та супровід конвоїв в Афганістані. Але в грудні Трамп заявив про вивід контингенту з Сирії і Афганістану та зменшення там присутності США. Наша пропозиція стала неактуальною. І в принципі в грудні 2018 року моя будь-яка участь у створенні цієї охоронної компанії припинилась", - повідомив Шевченко.

Він також заперечив будь-яку причетність до реєстрації приватної військової компанії у США.

"Вони звинувачують мене у тому, що я допомагав зареєструвати і створити компанію "Donbas Battalion Corp" у США. Насправді я взагалі до цього не дотичний: у мене немає візи в США, я ніколи не був у США. Яким чином я міг брати участь чи допомагати у створенні і реєстрації цієї компанії, якщо у США я ніколи не був? Цим займались люди Семена Семенченка. Я до того взагалі не був причетний", - заявив Шевченко.

Дивіться повне інтерв'ю на youtube каналі Ednist

Читайте також: Зеленський пояснив чому поїхав до Катару

Укрзалізниця планує запустити потяги швидкістю до 350 км/год

Росія перекидає на Донбас кадрових військових