Події
5 березня 2015
У Харкові викрили сутенерку, яка вербувала дівчат для роботи повіями
Дівчат переправляли до Одеси
news-image

Уродженка Сімферополя з початку лютого підшукувала харків'янок для подальшого їх переправлення до Одеси з метою сексуальної експлуатації.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на прес-службу харківської міліції.

При спробі виїхати в інший регіон жінка разом з майбутніми "жрицями кохання" була затримана на залізничному вокзалі.

Як встановили працівники Управління по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми обласного ГУМВС разом зі слідчими, 25-річна зловмисниця вже мала кримінальний досвід. Раніше вона підозрювалася правоохоронними органами у скоєнні крадіжок, сутенерстві та утриманні місць розпусти.

У лютому, перебуваючи в Одесі, вона знайшла виконавця для пошуків дівчат у Харкові. У телефонному режимі домовилася з ним про здійснення підбору осіб жіночої статі, які перебували у скрутному матеріальному становищі. За свої послуги чоловік отримав 1000 гривень. Протягом місяця зловмисники завербували трьох дівчат. Весь цей час жінка неодноразово відвідувала Харків, щоб особисто оцінити "живий товар". Вона обіцяла всім дівчатам стабільну зарплату, а за годину "роботи" пропонувала 600 гривень.

4 березня на залізничному вокзалі "Харків пасажирський" біля потягу сполученням "Харків-Одеса" при спробі переправити завербованих осіб в інше місто підозрювана була затримана співробітниками міліції.

Дії 25-річної жінки кваліфіковані за ч.2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України.