Світ
6 березня 2015
Женевський автосалон - 2015: це треба побачити (фото)
На автомобільній виставці головна роль відводиться дизайну.
news-image

Під час ювілейного 85-го автосалону виробники демонструють свої футуристичні концепції та найновіші гламурні моделі, пише Є | Єдність.інфо із посиланням на DW.  

Так, у Женеві дебютує спортивний автомобіль Ferrari 488 GTB  з двигуном V8 посередині. Виробництво цього авто почнеться у вересні. За даними виробників, потужність авто сягає майже 500 кіловат, що дозволяє йому розганятись від нуля до 200 км/год усього за 8,3 секунди. Більшість спортивних автомобілів за цей час досягають лише швидкості 100 км/год.

Новий спеціальний випуск від тюнінгової компанії Alpina буде обмежено всього 50 автомобілями по всьому світу. Модель B6 обладнана 4,4-літровим двигуном з V-подібною "вісімкою" Bi-Turbo. Alpina називає її "втіленням потужності та вишуканості". З максимальною швидкістю 330 км/год цей автомобіль є одним з найшвидших купе у світі. Ціни на цю модель починаються від 134 тисяч євро.

Модель Mercedes-AMG пропонує комбінацію потужного спортивного автомобіля та практичного сімейного універсала за 57 тисяч євро. В компанії кажуть, що 265-кіловатний 2,0-літровий двигун з турбонаддувом є найпотужнішим у світі 4-циліндровим двигуном у серійному виробництві.

Але Женевський автосалон існує не тільки для того, щоб представляти приголомшливі концепти, практичні транспортні засоби також можуть бути цікавими. VW може похизуватись четвертим поколінням свого невеличкого фургону Caddy. Цей сімейний автомобіль та надійний помічник для малого бізнесу пропонує більш престижну кабіну, ніж його попередник та нове покоління інформаційно-розважальних систем.

Так само практичний, але трохи потужніший - новий Golf GTD Variant, який теж представлено в Женеві. Він має спортивний дволітровий дизельний двигун потужністю 135 кіловат, а також профіль на 15 мм нижчий, ніж у звичайної моделі Golf. Тож це не нудний сімейний автомобіль. Однак така потужність коштує немало: ціна GTD Variant - від 32 тисяч євро.

Концепт EDAG Light Cocoon розроблено, щоб дослідити можливості використання нових матеріалів у компактних та динамічних спортивних автомобілях в майбутньому. Німецька компанія називає його "завершеним, біонічно оптимізованим транспортним засобом з водонепроникною текстильною зовнішньою шкірою, стійкою до атмосферного впливу".

Своїми гібридними моделями потужністю понад 600 кіловат Porsche, Ferrari та McLaren вже не раз піднімали планку для спортивних автомобілів. Але з новим концептом P1 GTR McLaren іде на крок далі. Після тисяч кілометрів випробувань британська компанія презентує остаточний варіант гоночного автомобіля у Женеві.