Світ
6 березня 2015
У північнокорейського дипломата в Бангладеш вилучили 170 злитків золота
В багажі північнокорейського дипломата виявили 27 кілограмів золота
news-image

В аеропорті міста Дака, столиці Багладеш, у північнокорейського дипломата вилучили 170 злитків золота. Про це повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на The Daily Star.

Перший секретар посольства КНДР Сон Ян, який займається в диппредставництві питаннями економіки та комерційних зв'язків, був затриманий на митниці після того, як зійшов з рейсу компанії «Сінгапурські авіалінії». Коли в його багажі виявили золоті злитки, дипломат заперечував, що дорогоцінний метал належить йому, але пізніше зізнався.

Сон Яна тримали під вартою кілька годин, після чого передали під відповідальність посольства КНДР (перший секретар користується дипломатичним імунітетом, тому його не можна заарештувати - прим. ред.). У МЗС Бангладеш заявили, що північнокорейського дипломата можуть вислати з країни.

У Бангладеш діють суворі правила на ввезення дорогоцінних металів в межі країни: зокрема, категорично заборонено ввезення золота в злитках і монетах. Крім того, не можна провозити в країну наркотики, зброю, монети і матеріали порнографічного характеру.

Читайте також:Українка виграла золото чемпіонату Європи з біатлону