Політика
6 березня 2015
"Не чекайте доки захоплять Харків, чи Маріуполь", - лист Обамі
Двопартійна група лідерів Палати представників Конгресу та голів комітетів Палати представників відправила лист президенту США Бараку Обамі із закликом надати смертоносну зброю Україні.
news-image

Повний текст листа опубліковано на сайті речника Палати представників Джона Бейнера, передає Єдність.інфо.

“За наслідками угоди про припинення вогню, яка, схоже, лише укріпила загарбання здійснені Росією та сепаратистами після першої угоди у Мінську, ми закликаємо вас швидко ухвалити додаткові заходи на підтримку зусиль України оборонити її суверенну територію, у тому числі і за допомогою передачі летальних, оборонних збройних систем українським військовим” - йдеться у документі.

"Ми не маємо чекати доки російські війська та їх ставленики-сепаратисти захоплять Маріуполь та Харків, перш ніж вдамося до дій спрямованих на підсилення спроможності уряду України стримати майбутню агресію та захиститись від неї", - йдеться у листі.

Ми закликаємо вас повести за собою Європу, кинувши виклик цьому нападу на міжнародний порядок
"Ми розуміємо ваше бажання зберігати єдність з Європою, і віримо, що наші союзники у Європі та НАТО мають чітко заявити, що агресія Росії у серці Європи є неприйнятною не лише на словах, але і на ділі.

Читайте також:Засіб для виживання. Чому світ не квапиться надавати Україні зброю?

Але ми закликаємо вас повести за собою Європу, кинувши виклик цьому нападу на міжнародний порядок, щоб не допустити того, щоб наша закордонна політика стала заручником найнижчого спільного знаменника європейського коненсусу. Перед лицем російської агресії, відсутність ясності у нашій загальнійстратегії досі не змогла заспокоїти наших друзів та союзників у регіоні, які, зрозуміло, почуваються вразливими. Це має змінитись", - закликали Обаму законодавці.

 Не допустити того, щоб наша закордонна політика стала заручником найнижчого спільного знаменника європейського коненсусу
"Конгрес вже, за потужної двопартійної підтримки,надав вам повноваження, ресурси та політичну підтримку для того, щоб надати підтримку, включно із летальною, уряду та народу України.Ми якнайсильніше закликаємо вас використати ці повноваження та ресурси, щоб задовольнити конкретні та прямі запити з якими уряд України звернувся до вашої адміністрації", - йдеться у документі.

Лист підписали спікер Палати представників республіканець Джон Бейнер, лідер більшості у Палаті представників республіканець Кевін Маккарті, голова бюджетного комітету республіканець Гал Роджерс, голова комітету зі збройних сил республіканець Мак Торнбері, голова комітету із закордонних справ республіканець Ед Ройс, голова комітету з розвідки республіканець Девін Нуньєс, голова підкомітету з бюджетування оборони республіканець Родні Фрелінгайзен, голова підкомітету з бюджетування уряду та закордонних операцій республіканка Кай Гранджер, поважний член комітету із закордонних справ Палати представників демократ Еліот Енґель,  поважний член комітету постійного комітету Палати представників з розвідки демократ Адам Шіфф та поважний член комітету Палати представників зі збройних сил Адам Сміт.