Події
6 березня 2015
Стали відомі підсумки конкурсу на голову антикорупційного бюро
У Києві в будівлі АП відбулося чергове засідання конкурсної комісії з вибору кандидатів на пост керівника Національного антикорупційного бюро України.
news-image

У Києві в будівлі АП відбулося чергове засідання конкурсної комісії з вибору кандидатів на пост керівника Національного антикорупційного бюро України. Комісію очолює кримський політик Рефат Чубаров. Про це передає Є | Єдність.інфо із посиланням на Новий час.

На цьому етапі експерти розглядали 21 претендента. У підсумку - чотирьох направили на наступний етап - спеціальну перевірку, що передує підсумковому голосуванню.

У топ-4 кандидатів увійшли Віктор Чумак, Артем Ситник, Яків Варічев і Микола Сірий.

Чумак - нардеп ВР від фракції БПП, в минулому скликанні був депутатом фракції УДАР. Раніше - займав керівні пости в Державній прикордонній службі, також обіймав командні посади в Збройних силах Союзу Радянських Соціалістичних Республік.

Ситник - адвокат, який до 2011 року служив в органах прокуратури Кіровоградської області.

Варічев почав кар'єру в органах прокуратури в Єнакієвому, пізніше - був слідчим з особливо важливих справ генпрокуратури СРСР, за часів незалежності зайнявся адвокатською діяльністю в Україні та Росії, також володіє бізнесом у сфері нерухомості в Іспанії.

Сірий також займається адвокатською діяльністю. У 2011-2012 роках захищав екс-прем'єра Юлію Тимошенко у справі про перевищення влади при підписанні газових угод з Росією.

Коли комісія отримає результати спецперевірки, вона остаточно визначиться із двома чи трьома кандидатами, яких подасть на затвердження Президентові.

«Я сподіваюся, що в кінці наступного тижня ми вже зможемо зустрітися для проведення останнього етапу конкурсу. Якщо спецперевірку проведуть до вівторка, то в четвер ми вже можемо проводити засідання», - пояснив секретар комісії Євген Захаров.

Після того як кандидатури буде подано, Глава держави матиме 10 днів, аби остаточно визначитися із кандидатурою директора.