Війна
7 березня 2015
Місія ОБСЄ на сході України буде подвоєна
Кількість спостерігачів зі складу спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на сході України буде подвоєна і становитиме 1 тисячу осіб.
news-image

Такої домовленості досягли в Берліні представники зовнішньополітичних відомств України, Франції, Німеччини та Росії, повідомило Укрінформу дипломатичне джерело у Парижі.

"Після обговорення в міністерстві закордонних справ у Берліні було досягнуто домовленість між представниками зовнішньополітичних відомства країн "нормандської четвірки" щодо подвоєння кількості спостерігачів зі складу спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на сході України", - зазначив дипломат, говорячи про основний підсумок берлінської зустрічі.

За його словами, нині на Донбасі перебуває 324 спостерігача із заявлених 450 фахівців.

Співрозмовник агентства також зауважив, що представники МЗС "нормандської четвірки" також обговорювали необхідність доступу спостерігачів ОБСЄ  до складських приміщень та місць, куди відводитимуться важкі озброєння.

Зокрема, дипломати констатували, що на сході України є такі райони, до яких спостерігачі ОБСЄ  не можуть потрапити через небажання бойовиків. Учасники зустрічі в Берліні також констатували, що хоча режим припинення вогню на Донбасі "в цілому дотримується" все ж він залишається "крихким", у т.ч. через низьку ефективність контролю.

Читайте також:Дебальцеве: у підвалах житлових будинків знайдено 500 тіл мирних жителів міста

Францію під час берлінської зустрічі представляв генеральний директор з політичних питань і питань безпеки МЗС Франції Ніколя де Рів'єр.