Війна
8 березня 2015
Cеред бойовиків розгорається конфлікт: "козаки" чекають на штурм, а екс-міліціонерів звели з колишніми ув'язненими
За словами Тимчука, зачищені раніше бойовиками "ЛНР" т. зв. "козаки" зміцнюють позиції у Перевальську.
news-image

Командування російсько-терористичних військ прагне створити перевагу в чисельності живої сили і бойової техніки на певних ділянках зоні АТО.

Про це повідомив координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук в неділю, 8 березня.

"На Донецькому напрямку (район Мар'їнка-Донецьк) противник сконцентрував угруповання чисельністю до 2 500 осіб. В районі н. п. Піски зафіксовано прибуття 20 танків. Бойовикам вдалося налагодити цілісну систему доставки на "передову" матеріально-технічних засобів на даному напрямку", - написав Тимчук.

Крім того, за його словами, на півдні Луганської області (Антрацит, Красний Луч, Ровеньки) частина "зачищених" бойовиками "ЛНР" так званих "козаків" (всього близько 400 осіб) зосередилися в районі н. п. Перевальськ і посилено готують селище до відбиття штурму. У складі формування - 8 танків, 5-6 ББМ, 11 армійських вантажівок, 7 мінометів калібру 120 мм.

Читайте також:Терористи стягнули до Горлівки танки і "Смерчі"

При цьому Тимчук додав, що серед місцевих бойовиків на приморському напрямку розгорається конфлікт. У складі формування "ДНР" разом опинилися колишні засуджені та колишні українські міліціонери, відносини між якими вкрай напружені.