Суспільство
9 березня 2015
Крим хоче додому: більше 60% кримчан хочуть назад в Україну (опитування)
Через рік після анексії Криму Росією ейфорія у жителів півострова майже зникла.
news-image

Дива не сталося. Більш того, на додачу до старих проблем з'явився ряд нових, а кримчани почали поступово прозрівати.

Про це свідчать дані опитування, яке проводилося на сайті провладної газети "Кримська правда", передає Єдність.інфо з посиланням на Крим.Реаліі.

Так, згідно з результатами опитування, 61% респондентів проголосували б за "ширші повноваження Криму в складі України", якби референдум відбувався сьогодні. Тим часом за приєднання до Росії проголосували б тільки 19% опитаних, ще 20% "не з'явилися б на референдум".

Опитування "Як би ви відповіли на запитання всекримського референдуму сьогодні?" був опублікований на сайті 5 березня 2015, станом на 8:00 хвилин 9 березня участь у ньому взяли 4510 осіб.

Читайте також:В Севастополі пропонують зробити День "повернення" в Росію вихідним

Наприкінці лютого, початку березня 2014 перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

16 березня 2014 на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський Союз, ні США не визнали дане голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

Читайте також:Після анексії Криму Росією зростає погіршення у сфері свободи засобів масової інформації - ОБСЄ

Після цього США і Європейський союз ввів ряд економічних санкцій відносно Росії. Захід продовжує наполягати на тому, що Крим є частиною України.