Суспільство
9 березня 2015
У Сімферополі біля пам'ятника «Кобзареві» з'явилися живі квіти
До пам'ятника Тарасу Шевченку в центрі Сімферополя принесли живі квіти.
news-image

Фото «Кобзаря» з кількома букетами і синьо-жовтою стрічкою опублікував кримчанин вранці 9 березня в соцмережі Фейсбук, передає Єдність.інфо.

9 березня Україна і українська діаспора у всьому світі святкують 201-у  річницю з дня народження «Кобзаря» - українського поета і художника Тараса Шевченка.

Шанувальники творчості поета, який став символом української культури, візьмуть участь у покладанні квітів до пам'ятників Шевченку в різних містах, у конференціях, круглих столах та літературних вечорах, присвячених його творчості.

У Криму біля пам'ятника Тарасу Шевченку в Сімферополі під час подій весни 2014 активісти збиралися на проукраїнські антивоєнні акції протесту.

Читайте також:У Криму заборонили святкувати річницю Шевченка на місці, де святкування проводились останні 23 роки

Нагадаємо, що згідно з результатами опитування, яке проводилося на сайті провладної газети "Кримська правда", 61% респондентів проголосували б за "ширші повноваження Криму в складі України", якби референдум відбувався сьогодні. Тим часом за приєднання до Росії проголосували б тільки 19% опитаних, ще 20% "не з'явилися б на референдум". Опитування "Як би ви відповіли на запитання всекримського референдуму сьогодні?" був опублікований на сайті 5 березня 2015, станом на 8:00 хвилин 9 березня участь у ньому взяли 4510 осіб.