Суспільство
9 березня 2015
Для залучення туристів в Криму створять штучні рифи
Старі українські судна, що вичерпали термін експлуатації будуть затоплені в прибережній зоні Чорного моря.
news-image

Штучні рифи, утворені з кістяків кораблів будуть використовуватися для розведення мідій, устриць, а також для залучення туристів-аквалангістів. Про це повідомив вчений секретар кримського відділення Російського географічного товариства Геннадій Самохін, передає Єдність.інфо.

«Старі судна-суховантажі Чорноморського флоту, старий мотлох, який дістався від України і його не можна перевозити, вони тільки займають місця на причалах, будуть виділені нам і їх можна буде затопити навпроти селища Семеіз. Хотілося б це зробити до літа, в травні-червні», - сказав Самохін.

Крім того, для створення рифів буде використаний напівзруйнований фюзеляж літака, що знаходиться в аеропорту Сімферополя. За допомогою фахівців Карадазького заповідника судна будуть очищені і на них будуть повішені нитки для вирощування мідій.

«У всьому світі розвивається напрямок по створенню штучних рифів для залучення туристів під воду. Чорне море на відміну від Червоного не дуже багато рибками і коралами. І якщо поряд з дайвінг-центром є на глибині корабель, то туди поїдуть. Штучні рифи потрібні також в Чорному морі для розведення мідій, які чистять воду », - додав представник РГТ.

Читайте також:Крим хоче додому: більше 60% кримчан хочуть назад в Україну (опитування)