Суспільство
10 березня 2015
В Україні в 2015 році створять 60 сімейних ферм
Фахівці проекту допомагають його учасникам провести реконструкцію корівників, надають обладнання
news-image

У південних і центральних областях України протягом 2015 року планується відкрити 60 сімейних молочних ферм в рамках проекту "Розвиток молочних кооперативів".

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Зазначений проект, розпочатий в країні в 2010 році, реалізується Міжнародним благодійним фондом "Добробут громад" (входить в Heifer International з штаб-квартирою в США) у співпраці з компанією "Данон" та громадськими організаціями "Сільськогосподарська консультаційна служба", Socodevi (Канада) .

Як повідомляється в прес-релізі організаторів проекту, загальна сума інвестицій у створення сімейних молочних ферм в цьому році складе 500 тис. євро.

У 2014 році за цією програмою було створено 30 сімейних ферм із середнім поголів'ям сім голів і мінімальним розміром господарства - п'ять голів дійних корів. Фахівці проекту допомагають його учасникам провести реконструкцію корівників, надають обладнання (доїльне обладнання, поїлки, системи освітлення та вентиляції тощо) і дві племінних нетелі.

"Очікується, що завдяки поліпшенню умов утримання і годівлі тварин, а саме: автоматичній системі випоювання корів, якісним системам кондиціонування повітря та освітлення, а також автоматизованого доїння - зросте продуктивність поголів'я ферм, а сім'ї істотно зменшать витрати часу на роботу в господарстві. Відповідно, завдяки збільшенню обсягів заготівлі молока і підвищенню його якості, сім'ї зможуть забезпечити собі гідний дохід і відповідно рівень життя ", - наголошується в прес-релізі.