Економіка та бізнес
10 березня 2015
Незабаром у громадському транспорті Києва зникнуть кондуктори
Замість кондукторів у міських трамваях, тролейбусах і автобусах встановлять так звані валідатори
news-image

За словами Сергія Майзеля, Київпастранс у 2015 році планує відмовитися від кондукторів у громадському транспорті. Про це повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на lb.ua.

"Робота кондукторів це, звичайно, вчорашній день. Нам необхідно наблизиться до європейських стандартів. Найближчим часом завдання і пріоритет КП - відмовитися від роботи кондукторів, щоб впровадити електронний квиток. Я думаю, що цього року все-таки буде впроваджена система єдиного електронного квитка і така проблема з кондукторами і водіями, що видають квитки, сама по собі відпаде ", - повідомив під час онлайн-конференції генеральний директор "Київпастрансу" Сергій Майзель.

За його словами, планується встановити валідатори у всіх автобусах, тролейбусах і трамваях столиці.

Реалізацію проекту єдиної загальноміської автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів у наземному і підземному міському пасажирському транспорті "Електронний квиток" київська влада почала на початку 2013 року. Інвестором проекту на 113 млн грн КМДА затвердила ТОВ "Альфа Пей Термінал". Компанії, які брали участь у конкурсі і програли, заявили про його непрозорість.

Читайте також:"Київпастранс" скоротить кількість пільгових категорій для проїзду