Резонанс
11 березня 2015
Захист Савченко має відео, що доводить: її викрали до того, як загинули російські журналісти
На відео знято, як терористи наділи на голову Савченко пов'язку і допитують її
news-image

Захист української льотчиці та нардепа Надії Савченко має відео, записане росіянином, яке підтверджує, що її викрали ще до того, як загинули російські журналісти Ігор Корнелюк і Антон Волошин.

Про це в повідомив адвокат Марк Фейгін, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на канал "24".

На відео знято, як терористи наділи на голову Савченко пов'язку і допитують її.

"Те, що це територія України, не оскаржує навіть слідство, оскільки слідство не стверджує зворотне, а погоджується з тим, що вона потрапила в полон в батальйон "Зоря" 17 червня. Тут набагато важливіше час", - повідомив Фейгін.

За словами адвоката, власні експерти визначили, що відео було знято близько 10 години ранку.

Позиція слідства така, що Савченко корегувала вогонь, коли були вбиті російські журналісти, а після цього, близько 12 години, подзвонила комбату "Айдара" Сергію Мельничуку. Однак, дані слідства і відео не збігаються, адже згідно доказами захисту Надія вже 2 години перебувала в полоні, у неї забрали телефон і одягли в балаклаву.

"Наші фахівці провели свою експертизу. Спеціаліст визначив по градусам, азимутах, позицією сонця, що це 10 ранку", - зазначив Фейгін.

Захист Савченко подав клопотання, щоб це відео долучили до матеріалів справи і було проведено дві експертизи (для визначення голосу Савченко та цифрову експертизу на визначення часу зйомки).

Автор відео теж відомий - це громадянин Росії Єгор Руський, який зараз називає себе мером Лутугиного, на окупованій частині Луганщини. Адвокати вимагають у слідства, щоб допитали і його.

Нагадаємо, адвокат Надії Савченко Марк Фейгін анонсував, що найближчим часом її захист запустить нову міжнародну процедуру з її звільнення.