Суспільство
11 березня 2015
У Криму судитимуть організаторів акції пам'яті Тараса Шевченко
Учасникам святкування інкримінують "порушення встановленого порядку організації або проведення зборів та мітингів"
news-image

У Криму сьогодні судитимуть організаторів акції на честь річниці з дня народження Тараса Шевченка, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на Подробности.

Хоча святкування у Сімферополі і так проходило скромно - людям не дозволили провести акцію біля пам'ятника Кобзареві, замість цього їх відправили - у парк Гагаріна. Дорогою учасники ховали українські прапори та стрічки у сумках, розгорнули їх тільки на дозволеному місці. Але й за таких умов акція викликала невдоволення поліції.

Під кінець святкування організатора мітингу та двох учасників затримали. У відділку вони провели чотири години, після чого їх відпустили, призначивши дату суду. Учасникам святкування інкримінують "порушення встановленого порядку організації або проведення зборів та мітингів".

"Щоб нас ніхто не бачив, ніхто про нас не чув. Біля пам'ятника Шевченку вільно, у Б.Хмельницького - вільно і у Григоренко - теж є вільним місцем", - говорить Леонід Кузьмін, організатор акції.
"Влада боїться , що символ наш Шевченко може стати гаслом з яким українці можуть піднятися і становити загрозу для цієї влади", - говорить Станіслав, учасник акції.
Читайте також: "Я так за Україною жалію. Я так її люблю!": кримська бабуся попросила звільнити півострів від окупантів (відео)