Світ
11 березня 2015
Обама перевершив Путіна в Twitter
Французький тижневик Le Journal du dimanche склав рейтинг світових лідерів за кількістю читачів в мікроблозі Twitter
news-image

Французький тижневик Le Journal du dimanche склав рейтинг світових лідерів за кількістю читачів в мікроблозі Twitter. Про це розповідає Є | Єдність.інфо.

Першу позицію рейтингу зайняв американський президент Барак Обама - його читають більше 55 мільйонів. На другому місці перебуває прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, на третьому - президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, на четвертому - Папа Римський Франциск, на п'ятому - мексиканський президент Енріке Пенья Ньєто.

Російський президент Володимир Путін зайняв 16 сходинку в списку з 94 світових лідерів. У нього більше мільйона читачів, повідомляє Le Journal du dimanche. У цьому рейтингу він обійшов за популярністю Девіда Кемерона і Франсуа Олланда, проте на відміну від них на його сторінці немає блакитного значка, що підтверджує справжність його облікового запису. Подібний значок використовується в Twitter тільки для офіційних акаунтів відомих людей, щоб читачі могли визначити, що це справжній акаунт.
 
Для підтвердження автентичності сторінки в Twitter зацікавленій особі необхідно пройти процес ідентифікації, зазначає видання. Крім того, прив'язана до облікового запису адреса електронної пошти повинна належати офіційному підприємству або структурі. Наприклад, адреса vladimirpoutine@kremlin.ru буде відповідати вимогам, а адреса з доменом Gmail або Yahoo - не буде.
 
Однак адміністрація російського президента так і не направила заяву на отримання блакитного значка в Twitter, зазначає видання. Крім сторінки Володимира Путіна, цей значок відсутній і на сторінках іранського лідера Хасана Рухані, і президента Єгипту Абдель Фаттаха Халіла ас-Сісі, на яких проте регулярно публікується інформація про їх переміщення і заяви. Що стосується акаунта Володимира Путіна, то там в основному містяться комюніке та фотографії Кремля.
 
Втім, отримати блакитний значок в Twitter ніколи не пізно, підкреслює Le Journal du dimanche. 

Читайте також:Рейтинг зарплат президентів. Скільки заробляють Порошенко, Обама і Путін