Світ
11 березня 2015
Міліціонери в білоруському Гомелі викрадають українські прапорці біля пам'ятника Шевченку
Один з міліціонерів у штатському підбіг до пам'ятника, схопив прапорці, зім'яв їх, порвав, і зник у міліцейському автомобілі
news-image

Гомельські міліціонери викрадають і знищують українські прапорці біля пам'ятника Тарасу Шевченку, повідомляє сайт "Молодого Фронту".

У день народження Тараса Шевченка - 9 березня - гомельські активісти "Молодого Фронту" і коаліції "Наша Альтернатива" вшанували пам'ять письменника.

До пам'ятника українського поета вони поклали квіти і українські прапорці, пише Є | Єдність.інфо.

Міліціонери відреагували на це через 5 хвилин. Один з міліціонерів у штатському підбіг до пам'ятника, схопив прапорці, зім'яв їх, порвав, після чого зник у міліцейському автомобілі. Машина стояла за будівлею кінотеатру, звідки не було видно пам'ятника. Як міліціонер дізнався про покладання квітів і прапорців, залишається тільки здогадуватися.

Читайте також:Україна святкує 201-у річницю від дня народження Тараса Шевченка

"Також хочемо поставити запитання нашій владі, чому так безглуздо витрачаються податки білорусів? Цілий день машина з двома міліціонерами простояла біля пам'ятника, щоб вони могли вкрасти паперові українські прапорці, які продаються всюди", - зауважують представники організації на своєму сайті.

    

Читайте також:У Криму судитимуть організаторів акції пам'яті Тараса Шевченко