Світ
11 березня 2015
Берлусконі остаточно виправдали у «справі Рубі»
Верховний суд Італії підтвердив виправдувальний вирок колишньому прем'єр-міністру Сільвіо Берлусконі у «справі Рубі».
news-image

Про це повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на Deutsche Welle.

Таким чином, вища судова інстанція країни відхилила апеляцію прокуратури, яка вимагала провести нове розслідування відносно 78-річного політика. Рішення Верховного суду оскарженню не підлягає.

Берлусконі звинувачували у зв'язках з неповнолітніми повіями. Головною фігуранткою справи є марокканська танцівниця Каріма аль-Маруг на прізвисько «Рубі». У червні 2013 року міланський суд засудив Берлусконі до семи років позбавлення волі. Він був визнаний винним у тому, що в період з лютого по травень 2010 року мав сексуальні контакти з Маруг, якій на той момент не було 18 років.

У червні минулого року апеляційний суд виправдав Берлусконі, пояснивши своє рішення тим, що політик не знав справжній вік танцівниці.

У жовтні 2014 Берлусконі, виключений рік тому з Сенату після винесення вироку у справі про шахрайство в компанії Mediaset, оголосив про намір продовжити свою політичну кар'єру і здобути перемогу на наступних парламентських виборах. У справі Mediaset політик був засуджений до чотирьох років в'язниці, проте потім у рамках амністії, а також через похилий вік політика суд замінив це покарання громадськими роботами. Термін покарання, яке він відбував у будинку престарілих, закінчився 6 березня.

За останні 20 років у відношенні Сільвіо Берлусконі було порушено близько 80 справ, на його рахунку більше 2500 слухань. Політика звинувачували в корупції, зв'язках з мафією, участі в сексуальних скандалах. Практично всі звинувачення проти нього або знімалися за давністю років, або він здобував перемогу в апеляційних судах.

Читайте також:Колишний очільник ЦРУ розпатякав коханці таємну інформацію