Україна
12 березня 2015
Наступного року Львів знову спробує отримати статус міста літератури ЮНЕСКО
Минулого року Львів подавав заявку на здобуття статусу міста літератури ЮНЕСКО, однак у зв’язку із певними зауваженнями не отримав цього звання.
news-image

Цього року у місті допрацюють аплікацію і наступного знову спробують отримати статус міста літератури ЮНЕСКО. Про це сьогодні, 12 березня, під час прес-конференції повідомив директор КУ «Інститут міста» Олександр Кобзарєв, передає Є | Єдність.інфо із посиланням на Zik.ua.

Головний спеціаліст управління культури Львівської міськради Богдана Брилинська розповіла, що основними зауваженнями щодо заявки було, зокрема, те, що у Львові бракує «загальних заходів, що стосуються літератури». Саме тому управління культури прийняло рішення збільшити фінансування і дофінансування таких заходів.

«Статус «Львів – місто літератури» не дає жодних грошей, ніяких преференцій. Але це потрапляння у перелік тих міст, які мають величезну літературну спадщину, літературні традиції, які підтримують. Львів у цьому плані унікальне місто: ми маємо фантастичні традиції, унікальні навчальні заклади, чудові літературні заходи (Форум видавців)», – пояснив прагнення отримати статус міста літератури ЮНЕСКО Олександр Кобзарєв.

Він зазначив, що цьогорічна відмова у наданні статусу це не остаточна відповідь:

«Деякі міста також кілька разів подавали заявку, доопрацьовуючи її. Ми йтимемо таким же шляхом. Крім того, маємо підтримку міст (Дубліна, Единбурга, Норвіча, Мельбурна та Кракова, – ред.)». Заявки на участь у конкурсі приймають у лютому.
«Цього року ми не подавались, бо отримали відповідь у жовтні. Попередню заявку ми почали готувати у листопаді. Це був великий процес, який тривав чотири місяці. Ми вирішили, що цього року не будемо доробляти (заявку, – ред.), бо не було реальних кроків для її доопрацювання. Цей рік витратимо на створення реальних прецедентів, що ми вже зробили, і що ще зробимо. Очікуємо, що у листопаді знову почнемо цей процес і наступного року знову подамо заявку», – сказав він і уточнив, що це відбудеться до кінця лютого 2016 року.
Читайте також: Міжнародний шаховий супертурнір виграв українець Василь Іванчук