Україна
12 березня 2015
Кабінет міністрів вимагає конфіскувати заарештовані активи Януковича
Прокуратурі доручено негайно перейти до стадії конфіскації цих активів
news-image

Кабінет міністрів вимагає від прокуратури негайно конфіскувати заарештовані активи оточення Віктора Януковича, повідомляє  Є | Єдність.інфо з посиланням на nv.ua.

Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив під час звіту уряду. За його словами, уряд через Держслужбу фінансового моніторингу півроку тому заарештувало $ 1,42 млрд коштів, які належали оточенню Віктора Януковича.

Тепер, зазначає Яценюк, прокуратурі доручено негайно перейти до стадії конфіскації цих активів. Дані кошти планується передати до державного бюджету.

"Ми публічно звернулися до органів прокуратури з тим, щоб невідкладно перейти від стадії арешту до стадії конфіскації цих активів. Якщо вони будуть конфісковані, це дозволить додатково влити кошти в українську економіку і дати додаткові ресурси в бюджет", - сказав він.

Як зазначалося у ЗМІ, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Інтерпол оголосив у міжнародний розшук з метою затримання та екстрадиції в Україну втікачів, які є представниками попередньої влади країни: екс-президента Віктора Януковича, його сина Олександра і екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Читайте також:Яценюк назвав три речі, які уряд зробить до кінця року