Політика
12 березня 2015
Сенат закликав Обаму додати в "список Магнітського" імена, що пропонував Нємцов
Резолюція написана досить жорсткою дипломатичною мовою
news-image

Верхня палата американського парламенту одноголосно прийняла резолюцію, закликаючи "швидко і прозоро" розслідувати обставини вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на ВВС.

"Сенат визнає відважну роботу лідера російської опозиції Бориса Нємцова, який присвятив своє життя боротьбі з корупцією та підтримці загальних і невід'ємних прав російського народу обирати своїх лідерів і жити згідно з демократичними стандартами", - йдеться в документі.

Резолюція написана досить жорсткою дипломатичною мовою. Там, зокрема, йдеться про те, що в Росії "панують безкарність і брак відповідальності", а також "правоохоронні, судові і слідчі органи часто використовуються для переслідування політичних опонентів і громадянського суспільства".

Читайте також:Європарламент вимагає міжнародного розслідування вбивства Нємцова

Сенатори також закликали президента США Барака Обаму додати імена, що пропонувалися Нємцовим, в "список Магнітського" і "значно збільшити допомогу з боку уряду Сполучених Штатів на адресу партнерів-однодумців в Росії ..., щоб боротися з потоком пропаганди і атмосферою ненависті, створеною президентом Путіним у Російській Федерації".

Втім, резолюції сенату носять рекомендаційний характер і не мають обов'язкової юридичної сили.