Політика
13 березня 2015
Пушилін заявляє, що мінські домовленості знаходяться на межі зриву
В "ДНР" переживають, що їм не надають особливий статус в Конституції
news-image

Представник "Народної ради" "ДНР" Денис ПушілінПушилін заявляє, що мінські домовленості знаходяться на межі зриву. Це відбудеться якщо Верховна Рада України до 14 березня не визначить перелік районів Донбасу, на які поширюється особливий порядок місцевого самоврядування.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Корреспондент".

"Ми знаходимося на межі того, що мінський процес буде зірвано, і комплекс заходів з виконання мінських угод, підписаних 12 лютого, буде дезавуйований. Справа в тому, що невід'ємною частиною комплексу заходів є політичне врегулювання конфлікту, і це врегулювання має чітку покрокову хронологію" , - заявив Пушилін.

За його словами, Верховна рада повинна до 14 березня прийняти рішення, в якому буде оприлюднено перелік тих районів Донецької та Луганської областей, на які поширюється особливий статус.

"Києву по факту залишилося 24 години для того, щоб виконати свою частину зобов'язань", - повідомив Пушілін.

Нагадаємо, що 9 березня, повпреди самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" Денис Пушілін і Владислав Дейнего у своєму зверненні до учасників контактної групи закликали нагадати Києву про виконання постанови про особливий статус Донбасу.

Читайте також:Бойовики вимагають узгоджувати з ними зміни в Конституцію

12 лютого в Мінську лідери України, Німеччини, Франції та Росії після 16 годин переговорів виробили комплекс заходів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, який у результаті підписали контактна група і лідери "ДНР/ЛНР".

Одним з пунктів угоди є проведення конституційної реформи з урахуванням особливостей Донецької та Луганської областей до кінця 2015 року.

Однак голова Ради Володимир Гройсман раніше відкидав будь-яку можливість автономії для Донбасу.