Суспільство
13 березня 2015
Ватажки бойовиків просять Меркель заборонити Турчинову і Яценюку в'їзд до ЄС
Ватажки терористів Олександр Захарченко та Ігор Плотницький вимагають заборонити в'їзд на територію ЄС Прем'єр-міністру Арсенію Яценюку, секретарю РНБО Олександру Турчинову та ряду інших високопосадовців.
news-image

Про це йдеться у спільному зверненні ватажків "ДНР" і "ЛНР" до президента Франції Франсуа Олланда і канцлера Німеччини Ангели Меркель, поширеному так званим "Донецьким агентством новин", повідомляє Є | Єдність.інфо.

Терористи звернулися з проханням чинити тиск на Київ з метою виконання Мінських угод.

"Ми змушені звернутися до вас, як до гарантів Мінських домовленостей, з проханням чинити тиск на Україну, аж до введення персональних та економічних санкцій, для спонукання її керівництва до виконання Комплексу заходів, затвердженого контактною групою 12 лютого цього року в Мінську при Вашій активній участі", - йдеться у заяві.

За їх словами, Верховна рада навіть не розпочала процедуру розгляду постанови, яка визначить перелік районів, які наділяються особливим статусом.

У своєму зверненні терористи вимагають введення персональних та економічних санкцій проти керівництва України. Ватажки "ДНР" і "ЛНР" просять заборонити в'їзд на територію ЄС "за злочини проти людяності відносно нашого народу, за масові порушення прав людини, знищення мирного населення за допомогою військового терору та економічної блокади наступним громадянам України: Яценюк, Полторак, Турчинов, Аваков, Ложкін, Коломойський".

Нагадаємо, самі Плотницький і Захарченко вже давно перебувають у чорному списку ЄС.

Читайте також: В "ДНР" вважають «дитячими витівками» санкції Обами