Світ
13 березня 2015
Корабель легендарного французького океанолога Кусто може піти з молотка
Щоб покрити борги за його ремонт, який так і не був завершений
news-image

Знамените судно «Каліпсо», що належало океанологу Жак-Іву Кусто може бути виставлено на аукціон, щоб покрити борги за його ремонт, що так і не був завершений, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на НР2.

З відповідним позовом звернувся до суду власник верфі Piriou  - Паскаль Піріу. На його думку, цей крок допоможе знайти необхідну суму на ремонт судна.

Спочатку, передбачалося, що «Каліпсо» відремонтують і перетворять на музей. Однак у 2009 році було прийнято рішення про припинення ремонтних робіт через розбіжності між вдовою Ж.-І. Кусто Франсін і власниками судноверфі Piriou. Торік суд постановив вивезти «Каліпсо» з верфі до 12 березня 2015 року та виплатити 273 тис. євро за виконані роботи.

Нагадаємо, французький океанолог, перебуваючи на борту «Каліпсо», в 1966 році почав знімати цикл фільмів «Підводний світ». У 1943 році він став відомим завдяки винаходу акваланга, а в 1955 році - першим у світі зняв повнометражний кольоровий фільм про підводне життя. Ж.-И.Кусто помер у 1997 році.

Читайте також: Літак на сонячних батареях облетить увесь світ (відео)