Політика
14 березня 2015
Порошенко наказав областям збудувати "стіну" - якнайскоріше
Президент Петро Порошенко провів нараду з главами обласних державних адміністрацій щодо забезпечення мобілізації, демобілізації військових та спорудження фортифікаційних споруд вздовж лінії оборони.
news-image

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Глава держави зазначив, що, незважаючи на неухильне виконання Україною Мінських домовленостей, є необхідність координації зусиль з проведення мобілізації, яка має забезпечити та посилити обороноздатність країни.

"Процес, який розпочався рівно місяць тому у Мінську, ні в якому разі не повинен ні у кого створити ніяких ілюзій, що загроза відійшла або зменшилась. Ситуація потребує чітких і скоординованих дій, які різко збільшать обороноздатність Збройних Сил, можливості оборони нашої держави", - сказав Петро Порошенко.

Глава держави відзначив високий рівень виконання мобілізаційних завдань у Вінницькій, Хмельницькій, Черкаській, Київській, Рівненській областях.

Глава держави наголосив на важливості спорудження ефективної лінії захисту.

"Уже з урахуванням нашого досвіду, найкращих зразків проектів фортифікаційних споруд, бліндажів, розташування опорних пунктів, маємо побудувати в найкоротші терміни високоефективну, глибокоешеловану оборону", - підкреслив Петро Порошенко.

На переконання Президента, кожен регіон має долучитися до спорудження укріплень.

Читайте також:"Стіна": активна фаза реалізації проекту розпочнеться у квітні

 

"Кожна область має зробити свій посильний внесок у фортифікаційні роботи, якщо ми не хочемо зустрічати ворога на кордоні у своєму місті", - сказав Президент, додавши, що за кожною областю буде закріплена частина робіт, за терміни виконання та якість яких вона відповідатиме.

У нараді взяли участь Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, керівники силових структур, міністерств та відомств, голови обласних державних адміністрацій.