Події
16 березня 2015
Правоохоронці викрили злочинну групу, яка виготовляла спирт для потреб так званої "ДНР"
Працівниками УДСБЕЗ ГУМВС України в Донецькій області викрито злочинну групу, учасники якої організували підпільний цех з виробництва спиртового продукту.
news-image

Сировина поставлялася на окуповану територію незаконним воєнізованим формуванням так званої „ДНР” для виготовлення лікеро-горілчаної продукції, передає Є | Єдність.інфо із посиланням на прес-службу МВС.

Встановлено, що до угруповання входили мешканці Краматорська, Донецька та Харківської області.

Спиртовий продукт вироблявся у цеху, розташованому в м. Краматорськ на території колишнього лікеро-горілчаного заводу з ферментів, що поставлялися з Харкова.

У подальшому незаконно вироблена сировина транспортувалася в цистернах на вантажних автомобілях за підробленими документами під виглядом біопалива або тосолу на окуповану територію, а саме в м. Донецьк, через блокпост «Курахово». Надалі спирт використовувався для виготовлення лікеро-горілчаної продукції, відомих виробників, яка поставлялася на контрольовану владою України територію.

В ході документування незаконної діяльності злочинної групи проведено ряд обшуків. Виявлено близько 10 тон дріжджів, 5 тон спирту, патока, ферменти тощо.

В цеху працювало по 15 осіб у 2 зміни, а потужність виробництва складала 20 тонн на добу.

Також, на підпільному виробництві розташовувалася лабораторія з розробки хімічних ферментів, які додавалися до спиртової продукції з метою пришвидшення виробництва.

Читайте також: В Одесі грабіжники покусали пенсіонера