Світ
16 березня 2015
Росія допоможе французу, який намагався ввезти дружину-росіянку в ЄС у валізі
За спробу нелегального перетину кордону парі загрожує до трьох років ув'язнення
news-image

У понеділок ЗМІ повідомили, що в Польщі при спробі перетнути кордон було затримано громадянина Франції, який віз у валізі дружину-росіянку. За спробу нелегального перетину кордону парі загрожує до трьох років ув'язнення.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "РИА Новости".

Росія готова допомогти громадянину Франції, який намагався перевезти у валізі дружину-росіянку через польський кордон, "отримати її легальним шляхом", повідомив глава міжнародного комітету Держдуми Олексій Пушков.

У понеділок ЗМІ повідомили, що в Польщі при спробі перетнути кордон було затримано громадянина Франції, який віз у валізі дружину-росіянку. Подружжя хотіли незаконно проникнути на територію Європейського союзу.

"Прийшла інформація, що французький громадянин намагався вивезти російську дружину у валізі через польський кордон. У неї були проблеми з документами, тому він її помістив у валізу. Уявляєте, яка це любов ... Правда, їх затримали польські прикордонники ... Знову Східна Європа заважає нам" , - сказав Пушков на слуханнях в Держдумі.

За його словами, за спробу нелегального перетину кордону парі загрожує до трьох років ув'язнення.

"Що тільки в Євросоюз ні ввозять, а дружину у валізі не можна ... Я сподіваюся, що Франція виступить на захист свого громадянина", - сказав Пушков і звернувся до заступника голови МЗС Олексію Мєшкову з проханням прокоментувати, як можна допомогти парі.

Читайте також:Із України до Польщі гвінеєць-футболіст прямував по фальшивому паспорту

Дипломат відповів, що Росія може повернути її з валізою.

"А потім допомогти громадянину Франції її роздобути легальним шляхом", - додав Пушков.

Нагадаємо, що польські прикордонники на пункті контролю у Тересполі (межа Польщі та Білорусі) виявили у валізі громадянина Франції, який намагався в’їхати поїздом Москва–Ніцца на терен ЄС, його дружину-росіянку. Як виявилося, французько-російське подружжя збиралися таким чином вирішити проблему відсутності у росіянки документів, які дозволяють в'їзд в країни Шенгену.