Світ
16 березня 2015
Між федералами та Кадировим Путін обрав останнього - Бєлковський
За словами екперта, Путін опинився в ситуації, коли він повинен вибирати між найважливішими опорами своєї влади
news-image

Відомий російський політолог Станіслав Бєлковський розповів своє розуміння раптового зникнення президента Росії Володимира Путіна в ефірі радіо "Еха Москви".

Про це пише Є | Єдність.інфо.

"На мій погляд, певні проблеми у Володимира Путіна все-таки були, інакше ніяк неможливо пояснити його настільки довгу відсутність в публічному полі, яка супроводжувалася ще й, скажімо так, не зовсім достовірними поданими сюжетами на державному ТБ. Вже цього б точно можна було уникнути, якби в цій історії не було каверз", - висловив свою думку політолог.

Безумовно, швидше за все, мова йде про проблеми зі здоров'ям, вважає Бєлковський.

"Але не грип, як це напівофіційно називав Кремль, тому що при грипі такі зникнення не потрібні (я можу стверджувати як людина, яка сама неодноразово хворіла грипом). Швидше за все, це щось більш серйозне. Я, ще раз, виходжу з припущення, що ця ситуація психосоматична",  - сказав він.

Читайте також:Пєсков: Розбитий паралічем Путін повернувся зі Швейцарії, де приймав пологи

За словами екперта, Путін опинився в ситуації, коли він повинен вибирати між найважливішими опорами своєї влади: федеральними силовиками і Рамзаном Кадировим. Те, що слідство сьогодні повністю йде від версії про причетність політичного лідера і пов'язаних з ним кіл до вбивства Бориса Нємцова, говорить про те, що певною мірою вибір зроблено. На користь Кадирова, як і передбачалося.

"Але щасливими федеральні силовики себе від цього не відчувають. Вони відчувають себе приниженими. Значить, проблема не вирішена - вона просто відкладена, причому навіть не в довгий ящик. Відповідно відповіді на деякі фатальні питання Володимиру Путіну доведеться давати вже в найближчому майбутньому. А відповідей на це поки немає. І Путін як людина, яка звикла коливатися при відсутності очевидного рішення, затягувати його до самого можливого кінця, може в такій ситуації йти на дно. Що, мабуть, він і зробив", - пояснив зникнення російського президента Володимир Путін.

Тому, на його думку, поява Путіна на глибоко другорядній, з точки зору стратегічних питань російської політики, зустрічі з президентом Киргизії жодним чином не спростовує наявність тих проблем, які призвели до тривалої публічної відсутності Володимира Путіна.

Читайте також:"Новая Газета" назвала ім'я можливого організатора вбивства Нємцова

"Не кажучи вже про те, що російський президент взагалі не любить публічності. Він приречений на неї своїм статусом, але завжди при інших рівних він воліє її уникати", - завершує свою думку Бєлковський.