Політика
16 березня 2015
Фільм про Крим підтвердив брехливість політики Путіна - Держдеп
Це ставить під питання довіру до його заяв, які він робить сьогодні
news-image

Фільм "Крим. Шлях на Батьківщину" з відвертостями Путіна про використання силового сценарію на півострові свідчить про те, що російський лідер брехав усьому світу про непричетність своїх військ минулої весни. Очевидно, те саме відбувається і зараз на сході України.

Так прокоментувала російську кінострічку, що вийшла минулими вихідними, речник Державного департаменту США Джен Псакі, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Укрінформ".

"Рік тому президент Путін говорив усьому світу, що не було інтервенції російських військ у Криму, а тепер він зізнається, що російські війська насправді вторгалися. І це були його власні слова", - підкреслила представник держдепу.

Вона зазначила, що це, безумовно, "ставить під питання довіру до його заяв, які він робить сьогодні, що російські війська не вторгаються на сході України".

Читайте також:Фільм "Шлях на Батьківщину" або мемуари Путіна: як рятував Януковича та коли вирішив загарбати Крим

Псакі зауважила, що впродовж року Росія чинила репресії в Криму проти неурядових організацій та національних меншин, які не є росіянами, в тому числі проти кримських татар. Цей останній рік Росія також продовжувала свою діяльність з дестабілізації обстановки на сході України, що призвело до загибелі тисяч людей та вимушеного переселення понад мільйона мирних жителів.