Події
16 березня 2015
Заворушення в Костянтинівці локалізовані - міліція
Встановлена особа організатора акцій, його збираються затримати
news-image

У Костянтинівці Донецької області локалізовані заворушення, що виникли після ДТП за участю українських військових, в якому загинула дитина, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Корреспондент".

Про це повідомив заступник начальника ГУМВС України в Донецькій області Ілля Ківа на своїй сторінці в Facebook ввечері в понеділок, 16 березня.

"Зараз зачинщики ідентифіковані, і заворушення локалізовані, міліція бере під контроль ситуацію, що склалася", - написав він.

При цьому Ківа додав, що подія в Костянтинівці "не має виправдання і винні у смерті дитини повинні бути покарані". Від відповідальності їх не врятують ні погони, ні заслуги, підкреслив Ківа.

Читайте також:У Костянтинівці почалися заворушення біля гуртожитку українських військових

"Але прошу громадян не піддаватися на провокації сепаратистів які використовують будь-яку ситуацію для дестабілізації обстановки в прифронтових містах", - додав заступник глави донецької міліції.

 

Заступник голови Донецької обласної адміністрації Михайло Сливка вирушив до Костянтинівки, щоб вирішити конфлікт між військовими та місцевими мешканцями.

Як відомо, у понеділок у Костянтинівці бронемашина українських військових наїхала на жінку з двома дітьми, в результаті чого загинула 8-річна дівчинка.

За інформацією журналіста Олексія Мацуки, після події на мітинг вийшло кілька десятків людей, які перекрили вулицю, запалили шини і перевернули машину ДАІ.

Читайте також:У Костянтинівці затримані військові, які збили на смерть на броньовику дівчинку

Крім того, за даними Мацуки, "100 пацанів підпалили шини біля гуртожитка, де живуть українські військові та розбили скло".

Заступник начальника УМВС у Донецькій області Ілля Ківа повідомив, що встановлена особа організатора акцій, його збираються затримати.