Суспільство
17 березня 2015
Проект "новая русская весна": У травні Україну чекає пік соціальних псевдопротестів на півдні та сході
Кремль здійснює інформаційну підготовку нового етапу "русской весны - 2", результатом якої, за задумом російських пропагандистів, мають стати масові протести в східних та південних областях України
news-image

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" написав народний депутат Андрій Левус, передає Є | Єдність.інфо.

"Для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в південно-східних областях України, представниками російських ЗМІ готується й частково уже реалізується інформаційна кампанія з висвітлення невдоволення “корінних” мешканців Запорізької, Херсонської, Харківської та Одеської областей “прозахідною”, "антисоціальною" політикою українського уряду. Перші заходи такої кампанії "протесту" проведені спеціально для російських ЗМІ в Одесі. Тут соціальний бунт організовував "окупаційний блок" за участю "профспілок" та "портовиків". Кадри з повішеним опудалом Яценюка показали всі кремлівські канали. Мітингували й мутні "активісти" за "мир і справедливість" у Києві, активізувались "совки" в Харкові, робились русинську сепаратистські вкиди", - розповів депутат.

Він відзначив, що такі "соціальні псевдопротести" триватимуть до травня включно. Пік 1-9 травня.

"Після цього, або паралельно, Кремль буде гнути нову лінію. В сюжетах демонструватимуться результати “соцопитувань”, згідно з якими 60–70% населення зазначених областей підтримують “Новоросію”, як альтернативу "київській руїні". Тобто, до 9 травня ми отримаємо гримучу суміш антиурядових протестів, які на думку путіністів, мають завершитись поваленням влади та розпадом України", - наголосив Левус.

Він також нагадав, що дані щодо постановочні провокативні мітингів можна повідомити в СБУ.

Читайте також: Нардеп: сепаратистські соціальні мережі анонсували новий етап кампанії "Русская весна"