Події
17 березня 2015
Росію хочуть позбавити статусу країни-переможниці у Великій Вітчизняній війні - Путін
27 січня Путін заявив, що "основний тягар на своїх плечах у боротьбі з нацизмом виніс російський народ"
news-image

Президент Росії Володимир Путін вважає, що його країну хочуть позбавити статусу країни-переможниці у Великій Вітчизняній війні, заявив він на засіданні оргкомітету з відзначення 70-річчя перемоги.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на УНІАН.

"Іноді дійсно язик не повертається, щоб переказати всі ці безсоромні висновки, спостереження так звані, що не мають нічого спільного з правдою. Їх мета зрозуміла - підточити силу і моральний авторитет сучасної Росії, позбавити її статусу країни-переможця з усіма витікаючими з цього міжнародно-правовими наслідками, розділити і посварити народи, використовувати історичні спекуляції в геополітичних іграх", - сказав Путін.

За його словами, "часом звучить відверта маячня і дивно, як люди доходять до цього".

Читайте також:МЗС Росії засуджує європейське бачення наслідків Другої світової

Путін вважає, що відбувається спроба закласти в голови людей "абсолютно небезпечні тенденції, перекручене уявлення про історію".

"Сьогодні ми бачимо не тільки спроби, на жаль, переінакшити, спотворити події тієї війни, а й цинічну, нічим не прикриту брехню, нахабне очорнення цілого покоління людей, які віддали практично все цій перемозі, які відстояли мир на землі", - сказав він.

27 січня Путін заявив, що "основний тягар на своїх плечах у боротьбі з нацизмом виніс російський народ".

Ще раніше, в грудні 2010 року, Путін заявляв, що Росія перемогла б у Великій Вітчизняній війні, навіть якби Україна не входила до складу Радянського союзу. Зокрема, відповідаючи на запитання одного з росіян під час спілкування в прямому ефірі, він сказав:

"Тепер з приводу наших відносин з Україною. Я дозволю з вами не погодитися, коли ви зараз сказали, що якби ми були розділені, ми не перемогли б у війні. Ми все одно перемогли б, тому що ми країна переможців".

Читайте також:Тридцять глав держав підтвердили участь у параді в Москві 9 травня