Суспільство
17 березня 2015
Логотип Криму від Лебедєва розглянуть на загальних підставах
У Криму створюють новий логотип республіки
news-image

Через рік після анексії Криму Росією, вирішено зробити логотип республіки, пише Є | Єдність.інфо із посиланням на Вести.ру.

Одну з концепцій розробили у дизайн-студії Артемія Лебедєва, на прохання Міністерства курортів і туризму Криму.

"Крим вже має свій логотип -" Крим - перлина світу ", але, на наш погляд, у зв'язку з тим, що концепція відпочинку в Криму значно змінилася, він потребує перетворення", - йдеться в листі, направленому міністерством Лебедєву.

Говорячи про змінення концепції відпочинку на півострові, кримські чиновники, ймовірно, мали на увазі, що після введених відносно республіки санкцій з боку західної спільноти, Крим став більшою мірою перлиною Росії, ніж світу. І, як справжня рідкісна перлина - дуже дорогим. Мабуть, щоб хоча б логотип для неї дістався меншою ціною, мінтуризму Криму звернулося до студії Лебедєва допомогти їм у розробці нового лого на безоплатній основі.

"Сьогодні до Криму прикута загальна увага, про півостров знають навіть у найвіддаленіших куточках світу. Велика кількість веб-дизайнерів вже пропонують нам безоплатну допомогу у вирішенні даного питання, але ми б хотіли, щоб саме Ви надали нам честь і запропонували ідею нового кримського бренду ", - йдеться в листі.

Логотип, розроблений студією Артемія Лебедєва не має чіткої колірної схеми, а основою бренду стала назва півострова.

"В основі знака - характерна напис на змінному тлі. Логотип створений російською та англійською мовами. Знак не має певного забарвлення і забарвлюється в будь-які відтінки. Перевага віддається яскравим градієнтам на темному або змішаному фонах", - повідомляється на сайті студії.

Наскільки дана робота дійсно була альтруїстичною невідомо, оскільки представники студії Лебедєва на запит не відповіли. Однак після того як студія представила свою розробку, кримські чиновники запропонували виставити її на конкурс разом з іншими учасниками.

"Міністерство з інтересом ознайомилося з ідеєю і пропонує виставити її на громадське обговорення в конкурсі ідей на створення туристичного бренду Криму, який стартує 18 березня 2015 в День возз'єднання Криму з Росією. Впевнена, що такий відомий професіонал у веб-дизайні, як Артемій Лебедєв, з честю витримає конкурс ", - заявила ТАСС міністр курортів і туризму Криму Олена Юрченко.
Читайте також: У Криму святкують річницю референдуму і анексії

У грудні минулого року уряд Криму затвердив програму розвитку туризму до 2017 року, яка передбачає маркетингову та іміджеву політику, її загальна вартість - близько 9,4 млрд рублів.