Політика
17 березня 2015
Німці бойкотують Чемпіонат Світу з футболу в Росії
Представники правлячої коаліції у ФРН заявили, що готові позбавити Росію права на проведення Чемпіонату Світу з футболу
news-image

Якщо Москва не змінить свою політику щодо України, Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) має підняти питання про позбавлення Росії права на проведення чемпіонату світу з футболу в 2018 році повідомляє Єдність.інфо з посиланням на Німецьку хвилю.

Про це заявив депутат бундестагу від Християнсько-соціального союзу (ХДС) Франк Штеффель (Frank Steffel) в інтерв'ю газеті Bild, опублікованому у вівторок, 17 березня.

"Якщо Путін не припинить свою агресію, то в Росії не буде ЧС. Демократичні країни не будуть бойкотувати першість, а перенесуть його", - вказав він.

 

Аналогічної думки дотримується ще один представник ХДС, голова МВС Гессена Петер Бойт (Peter Beuth).

"Враховуючи ту роль, яку Росія і президент Путін грають в українському конфлікті, важко уявити проведення в Росії ще одної великої спортивної події, такої, як ЧС-2018", - вказав він.

За можливість перенесення першості виступають також експерт з внутрішньої політики Християнсько-соціального союзу (ХСС) Штефан Майер (Stephan Mayer) і міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Херрман (Joachim Herrmann).

Тим самим німецькі політики підтримали вимогу президента України Петра Порошенка, який 16 березня відвідав Берлін.

Читайте також:Порошенко відправився до Німеччини

Канцлер ФРН Ангела Меркель (Angela Merkel) до його заклику не приєдналася.

У свою чергу глава Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах (Thomas Bach) і голова Німецького футбольного союзу (DFB) Вольфганг Нірсбах (Wolfgang Niersbach) відкидають можливість перенесення чемпіонату в іншу країну або його бойкоту.

"Бойкот суперечить самому змісту спорту, який повинен наводити мости. Нерідко спорт тримає відкритою останні двері для діалогу", - сказав Томас Бах.