Україна
17 березня 2015
До України запросять миротворців ООН
Верховна Рада ухвалила проект президентської постанови щодо запрошення в Україну миротворчої місії
news-image

За рішення щодо запрошення в Україну миротворчої місії проголосував 341 нардеп повідомляє Єдність.інфо з посиланням на ТВІ.

"Терористичні формування "ЛНР" та "ДНР", які діють під керівництвом і фінансуються Російською Федерацією, вчиняють акти тероризму, військові злочини та інші протиправні дії. Унаслідок таких дій щодня гинуть військовослужбовці та цивільне населення України. З метою створення умов для якнайшвидшої нормалізації ситуації, відновлення правопорядку, конституційних прав і свобод громадян… необхідно звернутися до Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй і до Ради Європейського Союзу з проханням про розгортання на території України операції з підтримання миру і безпеки", – йдеться в пояснювальній записці до документа.


У ньому також відзначається, що розгортання в Україні миротворчої місії дасть змогу забезпечити ефективну імплементацію Мінських домовленостей.

"Насамперед у частині невідкладного та всеосяжного припинення вогню, відведення всього важкого озброєння, виведення всіх іноземних збройних формувань, військової техніки та найманців із території України, роззброєння всіх незаконних збройних формувань", – сказано в документі.

Нагадаємо, що  президент України Петро Порошенко підписав указ, яким увів у дію рішення РНБО від 18 лютого "Про звернення до Організації Об’єднаних Націй і до Європейського Союзу стосовно розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру та безпеки".

Читайте також:Порошенко вніс до Ради проект звернення до ООН і ЄС для відправки в Україну миротворців