Політика
17 березня 2015
Росія застрягла в Середньовіччі
9-денна відсутність Путіна на публіці викликала безліч пересудів і мало не довела Росію до паніки
news-image

У своїй статті журналіст газети Süddeutsche Zeitung Юліан Ханс зазначив, якщо раптом канцлер Ангела Меркель захворіє, то в Німеччині ніхто не почне турбуватися про благополуччя нації пише Єдність.інфо.

Але з Путіним все виглядає інакше - його імідж супергероя, який літає з журавлями і укладає на лопатки своїх супротивників прийомами дзюдо, зобов'язує його завжди бути в сідлі. А якщо раптом не вийде, - то в державі почнеться паніка, вважає автор.

На його думку, пояснення цьому феномену криється в працях відомого знавця Середньовіччя, історика Ернста Канторовича. У книзі «Два тіла короля. Дослідження по середньовічній політичної теології »він розглядає проблему «роздвоєння» тіла володаря на природну, тобто фізичну, і політичну сутності. Саме тоді, коли люди перестали наділяти роль представника влади сакральним значенням, в Європі і виникла сучасна державність, вважає Юліан Ханс.

У зв'язку з цим, цікаво торішнє висловлювання першого заступника керівника адміністрації президента В'ячеслава Володіна, яке приводить журналіст. В ньому йшлося: «Є Путін - є Росія, немає Путіна - немає Росії». На думку Юліана Ханса, це явна ознака того, що Росія так і не позбулася від середньовічних забобонів.

Неважливо, чи був у Путіна удар або стався палацовий переворот, або ж він узяв паузу перед великим виступом на честь річниці «анексії Криму», - хвилювання в народі лише показує, наскільки вразлива структура влади в Росії, вважає Süddeutsche Zeitung.

Читайте також:Фото із сьогоднішньої зустрічі Путіна - фальшивка

Згідно з опитуваннями, Володимира Путіна підтримує 88 відсотків населення, що, на думку газети, важко собі уявити в будь-якій демократичній державі. Але ця підтримка не є чимось непорушним, і вона може легко розтанути, якщо він раптом зникне з екранів телевізорів.

«Адже протягом тих 9 днів, на які зник Путін, не було і Росії», - стверджує Ханс.

Читайте також:Рейтинг Путіна досяг максимуму за 15 років - 88% підтримки