Суспільство
18 березня 2015
Боржників по аліментах відправлять служити в зону АТО
Згідно статистиці, станом на 1 січня 2015 в органах Державної виконавчої служби знаходиться 626 097 справ щодо несплати аліментів.
news-image

У зв'язку з цим, групою народних депутатів зареєстрований у парламенті проект Закону (№ 2370 від 13.03.2015) яким пропонується на рівні законодавства закріпити новий порядок здійснення контролю за боржниками, шляхом подання відомостей про них і місце їх перебування в районні (міські) військові комісаріати з метою стимулювання виконання такими особами аліментних зобов'язань і спонукання їх до дотримання вимог законодавства щодо військового обов'язку. Про це інформує Є | Єдність.інфо із посиланням на Соцзахист.

Під час особливого періоду в країні, пов'язаного зі збройним конфліктом на території східної частини України, першочергове залучення боржників до виконання військового обов'язку дозволить повністю акумулювати і направити всі сили на захист державного суверенітету і територіальної цілісності держави.

Як стверджують депутати, саме органи державної виконавчої служби мають найбільш точну інформацію щодо боржників по сплаті аліментів, їх фактичні місця проживання і роботи.

Таким чином, саме цей орган державної влади може відстежувати осіб, із складу боржників по аліментних зобов'язаннях, і має можливість направляти їх до відома районних (міських) військових комісаріатів з метою надання таким особам можливості отримувати дохід з офіційних джерел і платити аліменти.

Читайте також: В Раду внесено законопроект, що дозволяє відкупитися від мобілізації

Прийняття даного законопроекту, на думку його авторів, дозволить:

- Створити нові можливості для осіб, які мають заборгованість зі сплати аліментів, для виконання обов'язку, встановленого державою;
- Забезпечити належну матеріальну допомогу особам, які мають право на допомогу, згідно законодавства та рішення суду про стягнення аліментів;
- Створити дієві механізми контролю та нагляду за особами, які не виконують зобов'язання за змістом;
- Прискорити залучення військовозобов'язаних осіб до захисту державного суверенітету і територіальної цілісності країни.