Світ
18 березня 2015
В Білорусії 21-річного чоловіка засудили до розстрілу за вбивство
Білорусь - єдина країна Європи, в якій досі застосовується смертна кара
news-image

Білоруський суд виніс смертний вирок 21-річному жителю міста Річиця (Гомельська область), який зґвалтував і вбив молоду жінку.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на LB.ua.

Злочин було скоєно у серпні 2013 року. Молодий чоловік, який вживав психотропні препарати, на вулиці напав на жінку, жорстоко побив і згвалтував. Від отриманих травм вона померла. Вбивця після цього зник. При цьому він забрав цінні речі жертви.

Злочинця невдовзі затримали, молодий чоловік визнав провину. Відомо, що в минулому він був судимий за грабежі та хуліганство.

Судовий процес проходив в закритому режимі. Формально у засудженого є можливість оскаржити вирок. Чи має намір він нею скористатися, невідомо.

За минулий рік в Білорусі було виконано кілька смертних вироків. Так, у листопаді стало відомо, що розстріляно жителя Гомеля, засудженого за жорстоке вбивство студентки. Також були страчені чоловік, який убив дружину і її коханця, і ув'язнений, який, відбуваючи тюремне ув'язнення за вбивство, розправився з сусідом по камері.

Білорусь - єдина країна Європи, в якій досі застосовується смертна кара. Представники ЄС неодноразово закликали Білорусь ввести мораторій на страту. Однак президент республіки Олександр Лукашенко, коментуючи дану тему, зазначав, що в певних випадках смертна кара необхідна.