Політика
19 березня 2015
На зборах окупованого Новоазовська розкритикували "ДНР" та Захарченка
"Ми зараз хочемо брати Маріуполь. Дай Бог, щоб ми його не взяли, бо він буде такий же голодний", - говорить житель
news-image

У мережі з'явилося відео "народного зібрання", проведеного в Новоазовську, який залишається під контролем сепаратистів.

Матеріал в You Tube опублікував екс-активіст Дорожнього контролю, а нині боєць батальйону "Азов" Андрій Дзіндзя, пише Є | Єдність.інфо.

Чоловік на відео активно обговорює призначення місцевих чиновників з боку "ДНР", які, за його словами, дуже невдалі.

"Створена Донецька республіка, народна. Але, як не дивно, на народну республіку вона не тягне ... Є нюаси. Чи то Захарченко, чи то бандформування чеченські, інгетські, ми зараз перебуваємо в такому полі, в махновському полі. Пригадується фільм "Весілля в Малинівці" - ми зараз у такому становищі", - коментує чоловік призначення, назвавши одну з кандидатур від Захарченко "взагалі мультяшкою".

Далі він говорить про непросте становище в місті.

"Ми зараз хочемо брати Маріуполь. Дай Бог, щоб ми його не взяли, бо він буде такий же голодний, як ми зараз", - підкреслює чоловік.

Після цього він говорить про корупцію і крадіжки:

"Хто покараний буде за розкрадання трьох тисяч гуманітарних продуктів? У цих гуманітарних продуктах були знайдені гроші. Ніхто зараз нічого не знає".

Закінчується виступ новими звинуваченнями на адресу лідера "ДНР" Олександра Захарченка.

"Захарченко винен у здачі Маріуполя, він винен у загибелі людей в Широкіно. А Захарченко приїжджає сюди, навіть не вислухає людей. Жах", - говорить виступаючий зі сцени і резюмує, що "обстановка настільки важка, що ми на межі абсолютного голоду".

Слід зазначити, що з відео не зрозуміло, хто сидить на сцені, хто в залі і коли саме знято відео.

В районі Новоазовська (Донецька область) 25 серпня українські силовики вступили в бій із загонами сепаратистів, котрі перетнули російсько-український кордон. 28 серпня в РНБО заявили, що сили АТО залишили Новоазовськ, щоб уберегти життя військових і зміцнити оборону Маріуполя.