Суспільство
19 березня 2015
У Росії обіцяють представити проект Керченського мосту вже до кінця червня
Проектування мосту через Керченську протоку планується завершити до 30 червня
news-image

Проектування мосту через Керченську протоку планується завершити до 30 червня, а проведення державної експертизи - до 30 липня, повідомляє міністерство РФ у справах Криму, пише Є | Єдність.інфо із посиланням на События Крыма.

"За календарним планом заходів підготовчого періоду основними завданнями є: проектування об'єкта в термін до 30 червня і проведення державної експертизи проекту в термін до 30 липня 2015 року", - зазначили в прес-службі міністерства.

Підготовку матеріалів для вилучення (викупу) земельних ділянок для потреб будівництва планується завершити до 5 серпня. Створення тимчасової інфраструктури для будівництва (під'їзні дороги, розвантажувальні потужності, складські майданчики, вахтові селища, будівництво тимчасових технологічних споруд) - до 1 серпня.

У міністерстві відзначили, що на сьогодні виконані польові роботи всіх видів інженерних вишукувань (геодезичні, геологічні, екологічні, геофізичні, гідрометеорологічні), історико-археологічне обстеження території, обстеження місцевості на предмет виявлення вибухонебезпечних предметів та військових поховань.

"Отримано технічні умови, необхідні для проектування, розроблені матеріали акту вибору траси переходу, розроблена і готується до затвердження документація з планування території", - повідомляє міністерство.

Нагадаємо, 18 лютого Федеральна казенна установа "Управління федеральних автомобільних доріг "Тамань" Федерального дорожнього агентства" (Росавтодор) і фірма Аркадія Ротенберга ТОВ "Стройгазмонтаж" підписали державний контракт на проектування і будівництво транспортного переходу через Керченську протоку.

Передбачається, що при реалізації проекту "будуть використані передові вітчизняні технології та матеріали".

Читайте також: У Феодосії переплутали кольори російського прапора (фото)

Закладені у федеральному бюджеті витрати на будівництво мостового переходу через Керченську протоку складають 228 млрд рублів без урахування підходів з боку Криму і Краснодарського краю. Поєднаний залізнично-автомобільний міст повинен бути побудований і зданий в експлуатацію в 2018 році.

Раніше "глава" Криму Сергій Аксьонов заявляв, що Росії доведеться узгодити з Україною проект будівництва моста через Керченську протоку, оскільки він зачіпає зону загального судноплавства.