Світ
19 березня 2015
В американському штаті Айдахо пройшов дощ з мертвих гусей
На голови жителів штату Айдахо обрушилися дві тисячі мертвих гусей
news-image

Це сталося через епідемію пташиної холери, що охопила деякі райони США. Для людей це захворювання не представляє великої небезпеки, але навколишнє середовище явно не стає чистіше там, де скупчуються трупи пернатих, повідомляє Єдність.інфо з посиланням на Reuters.

Велика зграя гусей померла прямо в польоті під час щорічної міграції на північне узбережжя Аляски. Десятки співробітників мисливського та рибного господарства Айдахо разом з волонтерами збирали і спалювали трупи птахів. 

"Вони впали просто з неба. Це вірна ознака холери", - заявив представник риболовно-мисливської відомства Айдахо Грег Лозінскі.

Причину загибелі диких птахів підтвердили і біологи, провівши лабораторні аналізи. Гуси стали жертвами інфекційної хвороби, яка була викликана бактеріями, здатними жити в грунті і воді до чотирьох місяців.

Читайте також:Голландське місто потерпає від нападів сов

Щоб запобігти поширенню інфекції, фахівці проводять утилізацію останків хворих тварин. Втім, повністю зупинити напасть навряд чи вдасться - співробітники санітарних служб повідомили, що на місці падіння гусей були помічені близько 20 орлів, які поїдали падло. Існує небезпека, що пернаті хижаки можуть захворіти самі і заразити інших птахів.