Світ
20 березня 2015
ЄС готується до пропагандистської війни з Росією
Близько 10 експертів у сфері комунікації та зв'язків з громадськістю в кінці березня приступлять до розробки конкретного плану заходів
news-image

План протидії російській пропаганді має намір розробити Євросоюз. У Брюсселі розпочинає роботу група експертів по боротьбі з поширюваною РФ дезінформацією, пише Є | Єдність.інфо з посилананням на DW.

Євросоюз готується до першої операції з протидії російській пропаганді в конфлікті навколо України. Близько десяти експертів у сфері комунікації та зв'язків з громадськістю в кінці березня приступлять в Брюсселі до розробки конкретного плану заходів, покликаних протистояти "поширенню під егідою Кремля явною дезінформації про роль і цілі Москви в Україні і в інших регіонах Європи", повідомило агентство Reuters з посиланням на представників Євросоюзу.

Це - перша частина програми, яка, згідно з планами лідерів країн ЄС, повинна бути остаточно дороблена верховним представником Євросоюзу із зовнішньої політики і безпеки Федерікою Могеріні до початку літа. Даний проект, в числі іншого, може включати виробництво програм російською мовою для етнічних росіян в колишніх республіках СРСР. Справа в тому, що російськомовні громади в цих країнах найчастіше віддають перевагу російському телебаченню, а не місцевим телеканалам і європейські лідери, особливо в країнах Балтії, стурбовані тим, наскільки ефективно Москва використовує свої ЗМІ для пропаганди політики Кремля.

Читайте також:Інформаційні війни: російсько-українські «битви мемів» в «пропагандистській війні»

У завдання брюссельської групи експертів буде входити "виправлення і повторна перевірка фактів, що містяться в дезінформації", а також "розробка методів європейської подачі матеріалу через ключові повідомлення, статті, редакційні коментарі, інформаційні листки та інфографіку, включаючи матеріали російською мовою".